Julmarknad

Information for utstallare pa Oaxens julmarknad 2017

Oaxen bygdegårdsförenings årliga
Julmarknad på Oaxen. Den 2 december 2017
krans

Välkommen som utställare!

Inför din bordsbokning
Våra olika platser att boka placering på

Gillet är den stora salen i Bygdegården. Gillet är en fyrkantig lokal där borden i princip placeras utmed väggarna och ingång finns på två sidor mitt emot varandra så det är lätt att passera alla bord. Här står ni inomhus men det kan bli svalt och dragit eftersom många kommer att gå in och ut genom portarna så ta med lite varma kläder.
Borden är 180*80cm. Här har alla bord duk och två stolar. Pris: 200 kr
Kalkugnen
Byggnaden Kalkugnen är en mångkantig byggnad, byggd runt en stor skorsten. Utställarna står utmed fönsterna och besökarna går alltså mellan borden och själva skorstenen. Alla bord passeras alltså när man går runt. Den vackra kalkugnen har enkla träväggar och på övervåningen finns fönster. På markplan är några av de stora portarna öppna. Takbelysning finns på båda våningarna. Här står ni skyddade från nederbörd men viss vind kan tränga in särskilt på markplan (nere).
Vi rekommenderar alla att ta med mycket varma kläder från topp till tå för att ni ska få en så bra stund som möjligt. Ett tips från våra återkommande utställare är att ha något att stå på (t.ex. en bit kartong eller en gammal trasmatta) för kylan kan tränga upp från golvet.
Borden är ca 200*70cm och har två stolar. Observera att borden inte har duk, så ta med eget underlag. Det finns ett fåtal äldre dörrar som ni kan luta mot väggen och placera era varor på, dessa måste bokas i förväg. Pris: 150 kr
Utomhus
Ni som står utomhus placeras på gräsplanen mellan Kalkugnen och Bygdegården och här ställer man upp ett eget bord eller om man kommer med en vagn. Informera oss innan hur ni kommer att göra. Pris: 50 kr
Tips till dig som utställare
Ta gärna med något att pynta bordet med. Det kan vara några lådor för att skapa olika höjder när du exponerar dina varor eller små tomtar och ljusslingor (batteridrivna) att lägga mellan varorna.
Många av våra besökare vill gärna köpa något litet från flera utställare. Ett annat tips är därför att ha varor i olika prisklasser, kanske från 50kr och uppåt.
Det är många som inte har så mycket kontanter med sig. Det kan därför vara bra att erbjuda betalning via Swish. Swish är gratis, enkelt, säkert och du ser direkt i din mobil att kundens pengar har nått ditt konto. Här kan du läsa mer: www.getswish.se/
Tider
Marknaden är öppen för besökare kl 11-16.
Kom i god tid så att du hinner pynta ditt bord, parkera bilen mm innan marknaden öppnar. Utställare är välkomna från kl 8.30 och försäljningen ska hållas öppen fram till kl. 16 då marknaden stänger.
Lokalerna stängs senast kl 17.00.

Boka bord
Ni bokar bord genom att betala in det pris som gäller för den plats ni vill stå på. Det är först till kvarn som gäller och de mest populära platserna går åt fort.
Inbetalning sker till bankgironummer 830-7373 Oaxen bygdegårdsförening. Det går även att Swisha betalningen till föreningen på 123 079 41 07
Ange på inbetalningen eller e-posta följande information:
• vad ni säljer (vi försöker placera utställare så att det blir en bra mix mellan borden)
• namn
• adress
• e-postadress
• telefonnummer
• vilken plats ni vill stå på (Gillet, Kalkugnen eller Utomhus)
Sista anmälningsdag
Sista anmälningsdag vid betalning via bankgiro är 2017-11-24 och om betalning sker via
swish 2017-11-28.
Övriga aktiviteter på julmarknaden
Bygdegården
Cafè
Vårt uppskattade café säljer mängder med godsaker och varma drycker.
Korvgrillning
Vi säljer grillad korv mellan Kalkugnen och Gillet.
Lotteri
Föreningen har ett eget lotteri som stödjer föreningens verksamhet.
Tomten
Tomten intar självklart sin plats i kalkugnen även i år.tomteNär du har fått plats på julmarknaden
Bekräftelse
När vi har fått din inbetalning mailar vi en bekräftelse till dig på din placering. Om din valda placering redan är fullbokad får du besked om detta och möjlighet att ändra din bokning till en annan placering. Om vi inte har din mailadress kommer vi att ringa eller posta ut din bekräftelse, detta kan dock ta något längre tid.
Hitta hit
Ön Oaxen räknas till Mörkö, Södertälje.
Norr ifrån: Efter Södertälje: Kör E4 mot Helsingborg, Nyköping. Tag avfart 139 mot Hölö, Mörkö, Tullgarns slott. Följ skylt mot Mörkö, Hölö k:a. Passera kyrkan och tag höger i T-korsning. Kort därefter skyltat vänstersväng till Oaxen. Fortsätt sedan följa skyltning mot Oaxen.
Söder ifrån: Kör E4. Tag avfart 139 mot Hölö, Mörkö, Tullgarns slott. Följ skylt mot Mörkö, Hölö k:a. Passera kyrkan och tag höger i T-korsning. Kort därefter skyltat vänstersväng till Oaxen. Fortsätt sedan följa skyltning mot Oaxen.
GPSer kan ha svårt att beräkna en korrekt körtid hit och ni kan därför ange Söräng, Mörkö,
Södertälje. Söräng ligger några hundra meter från färjeläget och det är skyltat Oaxen därifrån. Enligt Eniro är ungefärlig körtid från både Stockholm och Nyköping knappt en timme. Men åk i god tid med tanke på väglag och att Mörkö är mycket rikt på vilt, som t.ex. vildsvin.
Färjan
Färjans ordinarie avgångstid är en gång i timmen på halvslaget. I samband med julmarknaden går färjan extra turer, men vi kan inte garantera när eller hur ofta. Om färjan blir full går den igen tills alla har fått plats.
När ni har åkt över med färjan finns skyltar som hänvisar er vidare till julmarknaden.
Som utställare får ni en fribiljett till färjan. Fribiljetten gäller för en personbil med passagerare.
Normal avgift gäller för släp, lastbil osv. Se mer på färjans hemsida http://oaxenfarjan.se/
Parkering
När ni kör av färjan tar ni till vänster, följ skyltarna. Parkeringen är gratis.
Placering
När ni kommer till Bygdegården står en representant och tar emot er. Ni får då reda på vilket bord som är ert och er biljett till färjan.
Måltider
I Gamla Bastun (Pentryt) finns tillgång till vattenkokare, och enklare spis men inga sittplatser.
Bygdegårdens eget café med dryck och bakverk är öppen och på gården säljer vi grillad korv.
Toaletter
Toaletter för utställare och besökare finns i Gamla Bastun, se skyltar på plats.
Uppdaterad 2017-11-11
Sent återbud
Om ni av någon anledning får förhinder att närvara ber vi er att informera oss om det så snart som möjligt på telefonnummer 070-4454903. Vi kan då placera om deltagare så att det inte blir tomma bord utan ser trevligt ut för våra besökare.
Ingen återbetalning av bokningsavgiften sker.
Kontakta oss
Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss på julmarknad@oaxenbygdegard.se eller besök vår hemsida www.oaxenbygdegard.se
Vi har begränsad möjlighet att svara i telefon. Det går att sms’a eller ringa på telefonnummer
070-4454903 om ni inte har möjlighet att e-posta till oss.
Välkomna!