Julmarknad på Oaxen/utställare

Julmarknad på Oaxen

information i pdf-format: Välkommen som utställare

Julmarknaden på Oaxen är en liten, traditionell julmarknad. Marknaden genomförs av Oaxen Bygdegårdsförening, som jobbar helt ideellt. Allt eventuellt överskott går till bevarande av fastigheten och utveckling av verksamheten.

Oaxen Bygdegårdsförening uppmuntrar hantverk och ätbara produkter i utbudet, men är naturligtvis intresserad av nyheter, så tveka inte att höra av dig med just dina produkter. Bygdegårdsföreningens utbud är hemmagjort och hembakat.

Oaxen är en ö i Himmerfjärden. Det går färja mellan Mörkö och Oaxen. Den tar ca fem minuter. Den är avgiftsbelagd och för besökande sker betalning på Oaxen-sidan. För utställare är färjan avgiftsfri.

Inför din bordsbokning

Olika platser att boka på

Stora Salen på Bygdegården (Gillet) och Härbärget
Borden står i Stora Salen inomhus på Gillet, men det kan bli kallt och dragit eftersom besökande kommer att gå in och ut genom dörrarna så ta med varma kläder. Det kommer att finnas fem bord att boka i Stora Salen.
I Härbärget finns fyra separata rum – en utställare per rum, som säljer via fönstret eller dörren.
Pris: 200 kr per bord och rum.

Kalkugnen

Borden är 180*74 cm och har en stol. Observera att borden inte har duk, så ta med eget underlag. Det finns ett fåtal äldre dörrar som ni kan luta mot väggen och placera era varor på, dessa måste bokas i förväg.
Pris: 150 kr

Den vackra kalkugnen har enkla träväggar och på övervåningen finns fönster. På markplan är några av de stora portarna öppna. Takbelysning finns på båda våningarna. Här står ni skyddade från nederbörd men viss vind kan tränga in särskilt på markplan (nere). Vi rekommenderar alla att ta med mycket varma kläder från topp till tå för att ni ska få en så bra stund som möjligt. Ett tips från våra återkommande utställare är att ha något att stå på (t.ex. en bit kartong eller en trasmatta) för kylan kan tränga upp från golvet.

Tider

Marknaden är öppen för besökare kl 11-16 lördagen den 27 november 2021.

Kom i god tid så att du hinner pynta ditt bord, parkera bilen mm innan marknaden öppnar. Utställare är välkomna från kl 8.30 och försäljningen ska hållas öppen fram till kl. 16.00 då marknaden stänger.

Lokalerna stängs senast kl 17.

Boka bord

Ni bokar bord genom att betala in det pris som gäller för den plats ni vill stå på. Det är först till kvarn som gäller och de mest populära platserna går åt fort.

Inbetalning sker till bankgironummer 830-7373.
Ange på inbetalningen: 

  • vad ni säljer (vi försöker placera utställare så att det blir en bra mix mellan borden)
  • namn
  • adress
  • e-postadress
  • telefonnummer
  • vilken plats ni vill stå på (Stora Salen, Härbärget eller Kalkugnen)

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är 2019-11-16.

Övriga aktiviteter på julmarknaden

Vårt uppskattade café säljer kaffe/te och julkakor och saffransbullar.

Det kommer att vara korvgrillning vid Gillet.

Bygdegårdsföreningen har ett eget lotteri som stödjer föreningens verksamhet.

Tomten flyttar till en ny plats i år. Det blir i Gamla Bastun och där Bygdegårdsföreningen för närvarande har boklåda.

När du har fått plats på julmarknaden. Bekräftelse

När vi har fått din inbetalning mejlar vi en bekräftelse till dig på din placering. Om din valda placering redan är fullbokad får du besked om detta och möjlighet att ändra din bokning till en annan placering.

Hitta hit

Ön Oaxen ligger utanför Mörkö i Södertälje kommun.

Norr ifrån:
Från Södertälje: Kör E4 mot Helsingborg, Nyköping. Ta avfarten mot Hölö, Mörkö, Tullgarns slott. Följ skyltning mot Mörkö, Hölö kyrka. Passera kyrkan och ta höger i T-korsning. Ta höger i nästa T-korsning också. Kort därefter ta vänster mot Oaxen. Fortsätt sedan följa skyltning mot Oaxen.

Söder ifrån: Kör E4. Ta avfarten mot Hölö, Mörkö. Följ skyltning mot Mörkö, Hölö kyrka. Passera kyrkan och ta höger i T-korsningen. Kort därefter ta vänster mot Oaxen. Fortsätt sedan följa skyltning mot Oaxen.

GPSer kan ha svårt att beräkna en korrekt körtid hit och ni kan därför ange Söräng, Mörkö,

Södertälje. Söräng ligger några hundra meter från färjeläget och det är skyltat Oaxen därifrån. Ungefärlig körtid från både Stockholm och Nyköping är knappt en timme.

Färjan

Färjans ordinarie avgångstid är två gånger per timme på halv-och helslag. I samband med julmarknaden går färjan extra turer, men vi kan inte garantera när eller hur ofta. Om färjan blir full går den igen tills alla har fått plats.

När ni har åkt över med färjan finns skyltar som hänvisar vidare till julmarknaden.

Som utställare får ni en fribiljett till färjan.

Se mer på färjans hemsida http://oaxenfarjan.se/  

Parkering

När ni kör av färjan tar ni till vänster, följ skyltarna. Parkeringen är gratis.

Placering

När ni kommer till Bygdegården står en representant och tar emot. Ni får då reda på vilket bord som är ert och er biljett till färjan.

Måltider

I Gamla Bastun (Pentryt) finns tillgång till vattenkokare, kaffebryggare (ta med eget kaffe) och enklare spis men inga sittplatser.

Bygdegårdens café med dryck och bakverk är öppet och på gården kan du köpa grillad korv.

Toaletter

Toaletter för utställare och besökare finns i Gamla Bastun.

Sent återbud

Om ni av någon anledning får förhinder att närvara ber vi er att informera oss om det så snart som möjligt på telefonnummer 070-796 28 25. Vi kan då placera om deltagare så att det inte blir tomma bord utan ser trevligt ut för våra besökare. Ingen återbetalning av bokningsavgiften sker.

Kontakta oss

Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss på oaxenbygdegard@gmail.com 

Vi har begränsad möjlighet att svara i telefon. Det går att lämna meddelande på och skicka sms till telefonnummer 070-796 28 25 om ni inte har möjlighet att e-posta till oss.

Välkommen!